Author Topic: Problem with UNDO  (Read 3762 times)

mkstreet

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Problem with UNDO
« on: May 17, 2011, 02:05:09 pm »

I had been using Scribus Vers 1.3 since I downloaded it in about December.

Now I just switched to:

   Scribus Version 1.4.0.rc3
   27 March 2011
   Build ID: C-*-T-*-C1.8.6-Windows
   Using Ghostscript version 9.02

The strangest thing is the UNDO option is never available to me.

I normally just hit control-Z, but I noticed it was never undoing anything.
Then I looked and UNDO was grayed out on the EDIT menu, and also the tool bar icon was grayed out.

After I discovered this, I went to FILE->PREFERENCES->DOCUMENT and started fiddling the undo/redo options there.  I think the default was 10 or 20 undos.  I tried setting it to zero, then I tried fifty.  Nothing makes any difference.

If it matters, I am using Scribus under Windows 7 Starter.
And the documents I am editing were originally created under Scribus 1.3.xxx on a different computer.

I dont think it matters because I just opened/created a new document under my current computer and Scribus version, and still UNDO is greyed out.

I probably am just missing something stupid, so sorry.....

It's very hard to work without any UNDO capability!

mike_p

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 1
Re: Problem with UNDO
« Reply #1 on: May 17, 2011, 07:12:18 pm »
That's strange. I'm using the same version, but undo is available to me.

Edited to say:  I'm using Windows XP Professional x64 with Service Pack 2
« Last Edit: May 17, 2011, 10:31:20 pm by mike_p »

Christen_Anderson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • Karma: 1
    • Behind the Feather Curtain
Re: Problem with UNDO
« Reply #2 on: May 17, 2011, 10:04:50 pm »
Hmm....I'm using 1.4.rc3 under Windows Vista and haven't experienced this problem...
Did you try a complete uninstall and reinstall of Scribus?
Scribus 1.4.0 on Windows Vista 32-bit

https://feathercurtain.wordpress.com/

Craig Mattice

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
Re: Problem with UNDO
« Reply #3 on: May 29, 2011, 11:07:23 pm »
I'm glad to see this thread because I thought it was just me.  I'm running Windows 7 Premium and Scribus version 1.3.3.14; no matter what I try I have no "Redo," "Undo" functionality either on the Toolbar, within Properties, or Edit.  I've never had any problems with that function available on other programs. 

Initially I downloaded the 1.4 version but since the tutorials were not geared for that version, stepped down and found the learning process much easier.  I found that as completely strange vs. any other programs I've used.

If anyone can determine a work-around I would appreciate it.
Craig Mattice
New User, New Author

mkstreet

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Problem with UNDO
« Reply #4 on: June 14, 2011, 08:56:03 am »
I didn't exhaustively explore this issue.... I have the same config as you: Win 7 and Scrib 1.4...

what SEEMED to be the case was.... when I opened a file originally made in Scrib 1.3, that is when I had the problem with UNDO.

If I created a new file under 1.4, then there was no problem.


 

palmate