Announcements > Announcements and Forum Rules

Image will not load into image frame

(1/2) > >>

GregM:
 I amusing SCRIBUS 1.4.6

Windows 7

I created a 10-page newsletter. Nothing fancy or exotic.

I have created image frames. I am using a photo layer.

I go to the page I want to add the photo. I draw an image box. I right click the image box, and then select get image.

The image I want is in the folder that I keep the newsletter files- images, text, etc. In this instance it is a JPEG.

I select the image and I click on it and get the load hourglass.

Then the hourglass stops and no image fills the image frame. Nothing.

I don't understand. Is the file too big? why does it cut out?  Is there a max size to the newsletter.

I can open a new document, make an imagine frame, get image and one pops into the frame, mo problem.

Why won't it work on my newsletter file.

I have two different newsletters and now that's happening on both of those files.

Please help, I am confused by this and lost.







a.l.e:
if the image is really big you could hit a memory issue, yes...

but i have never heard of anybody having such an issue...

GregM:
Thanks for the reply.

This is the first photo I am putting into the newsletter.

The photo could be 4 MB but the newsletter at that point is only 177 KB.

a.l.e:
if you can share the image (in public or private), it's easier to give you further help...

GarryP:
Welcome to the forum GregM.

I usually find that "cleaning" an image by putting it through GIMP - open the image in GIMP, accept any changes it wants to make, and then export with a different name - usually fixes things. (You don't need to properly learn GIMP as you're only using the File menu.)

I don't know exactly why this generally works but it's usually something technical to do with colour profiles and suchlike.

Two other things to think about are:
1. If you are putting your photos on a specific layer, make sure that the layer is set to visible in the Layers palette. It's easy enough to accidentally switch this off.
2. Check the DPI of the image. If it's set to something silly - like 30000 DPI - then you could have the image in the frame but not be able to see it because it's too small.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version