Scribus Forums

Scribus => Raster and Vector Graphics => Topic started by: benhotep on July 16, 2018, 02:12:17 am

Title: PDF doesn't open properly
Post by: benhotep on July 16, 2018, 02:12:17 am
Hi there!

Apologies if this is a stupid/noob question, and/or if it's in the wrong section of the forum...  I'm trying to open a PDF to use as a template for laying out a document to be printed, and when I open the PDF many of the elements on it seem to be missing.  Most of them, in fact. This is the PDF: https://www.breedmedia.co.uk/site/assets/files/1108/cd_onbody.pdf.  When it opens it only shows about four shapes - most of the shapes, and all of the lines/text are not visible.

Is it just not part of Scribus's functionality for this to open properly?  I've opened similar PDFs before that have worked well... is it just something incompatible about this one?  Can I make it work or do I just have to work around it?

Thanks,
Ben
Title: Re: PDF doesn't open properly
Post by: Farland on July 31, 2018, 01:35:10 am
I see lots of line/texts on that pdf.  How is it supposed to look?
Title: Re: PDF doesn't open properly
Post by: mnawij on July 31, 2018, 05:54:38 am
I converted it to .png, hope this helps for viewing and maybe even for template use.

mnawij
Title: Re: PDF doesn't open properly
Post by: a.l.e on July 31, 2018, 02:40:22 pm
a fast inspection gives me the same result as your png with both chrome and evince...
Title: Re: PDF doesn't open properly
Post by: Nermander on July 31, 2018, 06:43:59 pm
I think what is desired here is to open the PDF with Scribus, not to open it with a PDF viewer.
Title: Re: PDF doesn't open properly
Post by: a.l.e on July 31, 2018, 08:37:12 pm
oh

tried it out.

it seems to open ok in scribus 1.5.4...