Recent Posts

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10
71
Beginner Talk / Insight into import svg
« Last post by Zceebee on September 14, 2017, 08:17:34 pm »
Hello,

I could use some help understanding the import svg function. When I tried to import an svg file created with Inkscape, I get a blank image as the result. If I use the open file feature, the artwork is opened in Scribus.

In the imported file, I am able to ungroup and see all of the objects as outlines only, no color fill or other information is there. If i double click any of these objects, I can see a path and not sure if there is something I need to do to the path. Is there something I need to do in Inkscape for saving as an svg for import into Scibus so the objects are shown?

If I use the Open feature however, the file opens in Scribus. I'm a little confused by these things and want to send my thanks in advance for any clarity someone brings.
72
Scripts and Plugins / Re: setting frame text without resetting style
« Last post by a.l.e on September 13, 2017, 08:48:19 pm »
i hope too (and i'm working to make it real... help is always welcome!)

but this issue is in scribus itself and cannot (really) be solved in the scripter...
73
Scripts and Plugins / Re: setting frame text without resetting style
« Last post by eudoxos on September 13, 2017, 08:32:57 pm »
Thnanks :) works nicely. I hope new scripting functionality with a saner API (like the never-finished scripter-ng) will come, this feels so much like visual basic ;D
74
Scribus forums / Re: PDFs won't display in Scribus
« Last post by a.l.e on September 13, 2017, 05:46:10 pm »
75
Scribus forums / Re: PDFs won't display in Scribus
« Last post by a.l.e on September 13, 2017, 09:39:22 am »
yes, the goal now is to see if the file is the issue or the cloud...

i would also check the names of the file and see if those that do not work have spaces or accents in there...

also, you could rename one of the files that do not work in the cloud to a.pdf and see if then works...
76
Scribus forums / Re: PDFs won't display in Scribus
« Last post by mnawij on September 13, 2017, 04:55:36 am »
I have had problems previously with importing/linking files that were in a cloud drive. Another problem is the pdf version that is trying to be imported into scribus, I always try and save to pdf 1.4, if there are layers in the pdf, masks or clip paths in the pdf, etc...  Also have you tried the preview settings to make sure the 'image visible' is checked on for each image...  Just some ideas, let me ruminate and see if anything gets shaken loose from my brain.

Cheers!
77
User Interface / Re: Scribus UI/UX improvements
« Last post by radu81 on September 13, 2017, 01:24:48 am »
Congrats for this project!
When thus will be included into scribus I think many people will change their opinion about scribus.

I only saw the screenshots, but as soon as I can I will test it
78
Scribus forums / Re: PDFs won't display in Scribus
« Last post by radu81 on September 13, 2017, 01:18:04 am »
Now it's much clear, and it's a strange situation. Can you share one of those pdf file?
79
User Interface / Re: Scribus UI/UX improvements
« Last post by tim_occ on September 13, 2017, 01:16:00 am »
Hi Interfacetestedbychildren,

thanks for your warm words, it is a great motivation to keep on it. :D
I checked out the webpage of this tool and it looks pretty nice. Could it be that this tool has been called "Swift Publisher" in the past? I have it already in my list of DTP's

https://docs.google.com/presentation/d/1JKMucX1c4wzxVbpJShCLpjJYiVEXCUORo6M8pXJXkws/edit?usp=sharing

But I added yours as a new one too.
Just an update at this point: The development for the new UI doesn't stopped, but it's just a bit slow :(

regards
Martin
80
Text and Typography / Re: Can't use emojis
« Last post by Jago on September 13, 2017, 12:30:53 am »
i've used https://github.com/MorbZ/OpenSansEmoji

Hi a.l.e
I downloaded that font and tried to write something in scribus with it but it doesn't worked. I see only a rectangle when copy paste into a text frame. I also tried with the Segoe UI Emoji from windows but all emojis are black rectangle. What do I do wrong? I trie to input this one: 😎 (Code: 1F60E)

thx for your support and have a good time...
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10
palmate