Scribusoid

Author Topic: .svg in image frame – strange answer in mantis bug tracker  (Read 1964 times)

utnik

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1049
  • Karma: 12
.svg in image frame – strange answer in mantis bug tracker
« on: August 05, 2013, 01:00:35 pm »
in scribus 1.4.2 it was possible to load .svg files in image frames ('files of type' → 'all files(*)' in the 'open' window…) in 1.4.3 this doesn't work any more.
i mentioned this as a bug and was told that it wasn't possible in any existing scribus version. as i recieved a .sla file produced in 1.4.2 on windows xp and wasn't able to display or export it correctly, i reinstalled 1.4.2 on mac os. with this version it worked – and i was able to load any other .svg file in an image frame and export it to .pdf.
even when i uploaded a file (see bug #11698), instead of trying to open it in 1.4.2, one of the developers told me, that what i uploaded doesn't exist…
for me, this is a very strange behavior.
  • if you receive .sla files with linked .svg files in a frames, you will be able to open them in scribus 1.4.2
  • i you're still working with scribus 1.4.2, avo inserting .svg files in frames or be aware that this feature doesn't exist officially and expires with the next update!
utnik

a.l.e

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1164
  • Karma: 18
    • the graphics lab
Re: .svg in image frame – strange answer in mantis bug tracker
« Reply #1 on: August 05, 2013, 02:29:56 pm »
salü utnik,

i've never heard about this feature either... and i wonder why it works...

i've just created an svg in inkscape and i could indeed load it in an image frame in scribus 1.4.1. (os x)

i wonder if it's a specific version of ghostscript that is allowing this... or some other library?

all in all: it's a very old request of mine to have vector drawing in frames... but there is no real interest in going for it :-(

ciao
a.l.e

utnik

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1049
  • Karma: 12
Re: .svg in image frame – strange answer in mantis bug tracker
« Reply #2 on: August 05, 2013, 04:00:56 pm »
hi ale

thanks for testing!
i run scribus 1.4.2 and 1.4.3 with the same ghostscript 8.64 – in 1.4.2 this .svg in frame thing works, in 1.4.3 it doesn't – not ghostscript version related…
by a closer look, i recognized that it's not a vector graphic any more. the .svg gets rendered when i place it in the frame. (i saw this in your info box and double checked with my file…) in this case it's rather a bug than a feature.

utnik

 

palmate